Home / De pe alte meleaguri / Mâncare chinezească / Pui afumat la wok – musai să incercati!!!



16 Comments

Brindusa@Cooking with my soul
January 19, 2011 at 9:15 PM
Reply

Foarte tare! O idee nemaipomenita. De mult cautam o metoda de afumare. Ce alte combinatii de pus in wok mai stii?



Delia
January 19, 2011 at 9:19 PM
Reply

asta voiam sa te intreb, daca nu se face mult fum. de mult vroiam sa incerc, spre sa fac cat mai curand. am mai vazut pe bloguri, procedeul similar, si cu porc merge fain.



Radu Udrescu
January 19, 2011 at 9:25 PM
Reply

@Brindusa: Pi mai sunt cu frunze de struguri sau de stejar pentru branza, rumegus de cedru pentru peste, etc. Cel mai bine uita-te pe link-ul asta ca sa vezi cum se procedeaza si in cazul in care nu ai minunea aia de facut gratare pe aragaz:

http://www.seriouseats.com/2010/07/wok-skills-101-indoor-smoking-how-to-smoke-in-a-wok.html

@Delia: Nu s-a facut fum mai deloc. Trebuie sa recunosc ca a mers si hota 😀 Oricum eu ma asteptam la dezastre de genul ca sa trebuiasca sa rezugravesc bucataria 🙂



piffus
January 19, 2011 at 9:34 PM
Reply

Mie-mi pare rau ca nu am fost prezent sa gust 🙂
De-abia astept sa incerci … cu porc 😛



Radu Udrescu
January 19, 2011 at 9:37 PM
Reply

@Piff: Soon my friend, soon 🙂



blacki
January 21, 2011 at 2:41 PM
Reply

In minunata calitate de om prezent la eveniment pot sa confirm ca: fumul de la afumatoare nu s-a simtit mai deloc (mai mult a iesit de la tigara mea), iar carnea a fost uimitor de frageda si gustoasa (cred ca cu sosul de soia nu m-am imprietenit eu prea tare) 🙂



Georgiana
February 3, 2011 at 5:22 PM
Reply

misto si simplu de facut! Singura fază care mă enervează la grătarul ăla este că trebe spălat! 😀 cu peria de sârmă, nu oricum!



Raki
February 9, 2011 at 11:57 PM
Reply

arata consistent :X



ThoR
February 16, 2011 at 1:34 PM
Reply

ptr un aragaz traditional presupun ca e recomandabil un wok de ala subtire nu? Chiar vreau sa imi iau unul dar am ajuns la dezbaterea wok cu tabla ( sau din ce o fi facut ala) subtire vs wok cu tabla groasa



Radu Udrescu
February 16, 2011 at 1:57 PM
Reply

@ThoR: Asta cu wok-ul e o treaba putin mai delicata. Eu folosesc un wok de trei-lulele, trei-surcele care a fost in Auchan aproximativ 25 de RON. E cu tabla subtire si teflonat. Dupa aprox 10 utilizari teflonul incepe sa se cam duca dar la pretul asta chiar nu conteaza. Aragazul traditional este cel mai bun pentru wok (ba mai mult, sunt unele care au arzator dublu special pentru wok).
Pentru mai multe detalii extrem de pertinente uita-te pe link-ul asta (tot acolo gasesti o sumedenie de retete pentru wok):

http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/14/wok-wok/



Recomandări de seară: bucătăria lui Radu » Daily Cotcodac
February 16, 2011 at 7:32 PM
Reply

[…] fi folosit ca afumătoare indoor ca să faci un pui afumat cu anason? Atunci citiţi repede la Radu şi daţi-i bătaie, poate o să auziţi un „eşti de vis!” şi acasă, nu numai pe Daily […]



Vlad
February 18, 2011 at 11:40 AM
Reply

Foarte buna reteta.. am incercat-o aseara



Radu Udrescu
February 18, 2011 at 11:46 AM
Reply

@Vlad: Ma bucur tare mult ca ai incercat-o si mai ales ca ti-a placut 🙂



Dulcegarii culinare
March 17, 2011 at 8:52 AM
Reply

Moaama ce de bunatati.. Minunata idee cu afumatoarea…. chiar daca iese fum… nu-i bai, imbratiseaza si vecinii dovada…:))
Sa ai spor.



Radu Udrescu
March 17, 2011 at 9:37 AM
Reply

@Dulcegarii culinare: Ma straduiesc si eu 🙂 Multam frumos!



asd
September 22, 2012 at 9:22 PM
Reply

nu se pune ulei de masline in wok niciodata



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *